Híreink

Nyomatminőség-jellemzők mérése és dokumentálása 2nd
Időpont: 2019. október 31. (csütörtök)
Helyszín: Pátria Nyomda Zrt. Nagytárgyaló, Budapest

Célközönség: hagyományos és a digitális nyomtatás területén dolgozó technológusok, üzemvezetők, minőségellenőrök, gépmesterek,
illetve operátorok, valamint reklamációkezeléssel foglalkozó szakemberek

Szint: gyakorlatcentrikus méréstechnikai alapszint

Program:
08:30 – 09:00 Regisztráció
09:00 – 09:10 Megnyitó, programismertetés

Előadások
09:10 – 09:25  Amit a szabványosításról tudni kell – Jogszabályok, nemzetközi és nemzeti szabványok – Szabványjellegű dokumentumok (ISO; ISO/TS; ISO/TR; CWA) – A szabványok „önkéntes alkalmazásának” helyes értelmezése – a bírósági joggyakorlat „elvárható gondosság” irányelve.
Dr. Endrédy Ildikó PhD, P&E Kft. ügyvezető igazgató, igazságügyi nyomdaipari szakértő

09:25 – 10:25  A nyomatminőség szubjektív és objektív rendszere – A szubjektív döntések kommunikációs láncszeme: a szabványos proof – A proof-nyomat vizuális egyeztetésének szabványos feltételei – A konzekvens nyomtatás speciális kérdései (ICC profilok használata; direktszínek négyszínes bontásainak következményei)
Dr. Schulz Péter, P&E Kft. műszaki igazgató

10:25 – 10:40  kávészünet (15 perc)

10:40 – 11:50 A minőséget meghatározó alapjellemzők – mérési módok, tűrések
Nyomathordozók szabványos jellemzői (szín, fluoreszcencia)
Egyéb nyomathordozó jellemzők (négyzetmétertömeg/vastagság/volumenitás, szálirány; opacitás, fényesség, fóliák homályossága, haze értéke)
Dr. Schulz Péter

11:50 – 12:15  Induló nyomat (OK print) szabványos jellemzői  (festékezés, reprodukálható színtartomány: gamut – Kitöltésiaránynövekedések (TVI) – Színegyensúly: Mid-tone spread mérése, számítása)
A jó minőségű példányszámnyomtatás kritériumai (az ellenőrzőívek kivételének szabályai – a mért értékek statisztikai kiértékelésének alapja – a példányszámnyomtatás szabványos szín- és TVI-tűrései).
Dr. Schulz Péter

12:15 – 12:40  ebédszünet (25 perc)

12:40 – 13:30 Egyéb mérhető vagy észlelhető és értékelhető nyomathibák
–  Színilleszkedési hiba – Csúszás/Duplázás – Tónusfelületek inhomogenitása (csíkozás, foltosság, nagy felületek színegyenletessége) – Átütés (Print Through) – Átlátszás (Show Through) – Dörzsállóság – Bel- és kültéri fényállóság
A nemzetközileg elvárt szabatos dokumentálás követelményei.
Dr. Schulz Péter

13:30  14:00 Konzultáció

Részvételi díj: 49.000,- Ft + Áfa
Jelentkezés: érkezési sorrendben a maximális 20 fős létszámig, legkésőbb 2019. október 22-ig az alább látható jelentkezési lap kitöltésével és annak
a ps@p-e.hu email címre történő elküldésével. A részvételi díj előlegszámla ellenében átutalással fizetendő.

A CSAOSZ éves szakmai konferenciáját 2019. október 15-én tartottuk Budaörsön a Holiday Inn Hotelben.

Köszönjük a megjelent 118 résztvevőnek a részvételt, az előadóinknak pedig a felkészülést és a fáradozását.

Bízunk abban, hogy idén is sikerült a szakmai közösséget egy napra összehozni és új, hasznos ismeretekkel gazdagítani.

Jövőre újra jelentkezünk  – október végén-november elején – az éves, több szekciós konferenciánkkal, de kérjük kövessék nyomon programjainkat, mert egy-egy témakör köré szervezett szakmai napokat  addig is tartunk.

 

2019. október 31. és november 3. között kerül Bukarestben megrendezésre a Pack Show, amely a Dél-Kelet európai csomagolóipari szereplőknek teremt megjelenési lehetőséget.

A Pack Show-val egyidőben – és helyszínen – kerül megrendezésre az  INDAGRA, INDAGRA FOOD & CARNEXPO és az  EXPO DRINK.

 

A nyomon követés elkerülhetetlen – váljon a szakértőjévé!

A mai kor tudatos fogyasztója, mielőtt megvásárol egy élelmiszert, már nem csak az összetevőire kíváncsi, hanem egyre inkább arra is, hogy az annak alapjául szolgáló állatok, növények, milyen körülmények között kerültek tenyésztésre és termesztésre.

Tovább

A CSAOSZ tagvállalatoknak a körforgásos gazdaság gyakorlati megvalósulása és a hazai csomagolóanyag-gyártás talán legmodernebb gyártókomplexuma iránt érdeklődő munkatársai számára rendkívül gazdagnak ígérkező szakmai napot szervezünk a Hamburger Hungaria Kft. meglátogatásával.

Tovább

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának (SZIE-ÉTK) Alkalmazott Kémia Tanszéke, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2019 április 11-én szakmai konferenciát szervez az Élelmiszerekkel Érintkezésbe Kerülő Anyagok (Food Contact Materials, FCM) témakörében.
Tovább

A Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület (PNYME) gesztorálása mellett és a CSAOSZ szakmai partnerségével jövő évben is megrendezésre kerül – immár 4. alkalommal – a PPDexpo.Tovább

Sikeresen megszerveztük a CSAOSZ idei szakmai konferenciáját. Az új helyszínen, a Bara Hotelben tartott szakmai programon 107 tagvállalati és nem tagvállalati munkatárs hallgatta meg az összesen 17 előadást.

A konferencia – szokás szerint – több témakört dolgozott fel.

Tovább

A CSAOSZ éves szakmai konferenciáját 2018. november 7-én 9.00 és 14.30 között tartjuk Budapesten a Bara Hotelben.

A konferencia bevezető előadására Gablini Gábor urat, az MGYOSZ alelnökét nyertük meg, aki az égetően szükséges hazai szakképzés megújításának koncepciójába avat be bennünket.

Tovább

A Logisztika 4.0 kihívásaira és az összekapcsolt ellátási láncokban rejlő lehetőségekre fókuszál a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) éves kongresszusa, amelyet immár 26. alkalommal rendez meg a szakmai szervezet november 14. és 16. között Siófokon. A résztvevők a három nap alatt 50 vezető szakember előadásán és kerekasztal beszélgetésén vehetnek részt, valamint mintegy 30 kiállító standját, logisztikai újdonságait tekinthetik meg. Díjátadó, gálavacsora és szórakoztató programok színesítik az eseményt.

Tovább

Amint arról korábban már hírt adtunk, a CSAOSZ hét európai társszövetséggel együttműködve megjelenik a 2018. szeptember 25-27. között Nürnbergben megrendezésre kerülő FachPack kiállításon.Tovább

Csomagolószerek, mint az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen kapcsolatba kerülő anyagok (FCM) címmel szakmai napot szervez a CSAOSZ

április 11-én (szerdán) 10 órától Budapesten, a GRIFF Hotelben

(Budapest XI., Bartók Béla út 152.).

Tovább

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ)
környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos tájékoztató, tudásközvetítő munkája régóta ismert.

Az eddigi tanfolyamainkon, konferenciáinkon keresztül már nagyon sok szakembert elértünk és sikerült őket a törvény, valamint a kapcsolódó végrehajtási kormányrendelet változásairól folyamatosan tájékoztatni.

Célunk e munkával a témafelelősök ismereteinek mélyítése és a vállalatok jogkövető magatartásának segítése.Tovább

A Papír és Nyomdaipari Műszaki Egyesület 2018. február 15-16-án tartja Győrben az idei Flexo Szimpóziumot.

A programban csomagolási témájú előadások mellett a Széchenyi Egyetem új Csomagolásvizsgáló Laboratóriumának megtekintése igazi szakmai különlegesség.Tovább

A CSAOSZ idén is megrendezi a HUNGAROPACK STUDENT Csomagolástervezési Diákversenyt. A részleteket a felhívásban tesszük közzé. A nevezési határidő 2018. március 14. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a CSAOSZ ezévi közgyűlésén, április 6.-án kerül sor.

Letölthető dokumentumok:

Tovább

 

Tisztelt Partnerünk!

 

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2017 decemberében betöltötte 25. születésnapját!

 

Tisztelettel meghívjuk 25 éves jubileumunk megünneplésére a 18. Környezetvédelmi Bálba!

 Tovább

A Csomagolási Világszövetség (WPO) 2017 novemberében tartotta a 2018. évi WorldStar Csomagolási Világverseny zsűrijét. A grémiumban Magyarországot Nagy Miklós, a CSAOSZ főtitkára képviselte.

A világversenyen három magyar csomagolószer-gyártó hét, a szakma Oscar-díjának számíró WorldStar csomagolási világdíjat nyert.

Tovább

2017. november 6-10. között tartotta őszi ülését a Csomagolási Világszövetség.

Az őszi ülés keretében a 2018. január 1-vel hivatalba lépő új elnök, Pierre Pienaar megnevezte új alelnökeit, az új főtitkárt és az újonnan létrehozott feladatkör betöltőit, a „nagyköveteket”.

 Tovább

Egy kisgyermeknek természetes, hogy vannak fák, növények és állatok, illetve, hogy nyáron meleg van és télen esik a hó. A föld környezeti és klímaváltozásai miatt azonban ez sajnos nem biztos, hogy mindig is így lesz.

A gyerekeknek már óvodás korban  meg kell tanulniuk, hogy a fákra, növényekre és az állatokra  vigyázni kell, gondozni kell őket, azért hogy ez a jövőben is így maradjon.

A környezet iránti szeretet és tisztelet együtt kell, hogy nőjön a gyerekkel.

A “Tibi tigris” sorozat  könyvei  aktuális problémákat, környezetvédelmi  jó megoldásokat mutatnak  be egyszerűen, a gyermekek számra is érthetően, vidám  rajzokkal színesítve.

Tovább

2017. május 4-10. között Düsseldorfban megint összegyűlt a csomagolóipar színe-java. A 2865 kiállító bemutatójára 168 országból érkezett 170.500 látogató volt kíváncsi – 74%-uk külföldi.

Az MNKH által támogatott és a CSAOSZ szakmai szervezőmunkája mellett megvalósult közösségi standjon az alábbi hazai cégek képviseltették magukat: BoxPrint-FSD Packaging Kft., Codex Zrt., Flexo Innovációs Klaszter, Krajcár Kft., Mátrametál Kft., Pikopack Zrt. és a Sipospack Kft. 

Tovább

2018. március 20-23. között kerül megrendezésre a világ legjelentősebb élelmiszeripari kiállításának beszállítói fóruma az ANUGA Foodtec Kölnben. A CSAOSZ közösségi standot szervez.

Tovább

Miért fontos a tanfolyam?
A környezetvédelmi termékdíj törvény 2012. január 1-től hatályos változata a kötelezettség keletkezését – csomagolószerek esetében – a termék csomagolás létrehozására való alkalmasságán túl – vámtarifaszám szerinti besorolástól teszi függővé.
A helyes tarifálás tehát a pénzügyi kötelezettség keletkezésére (vagy nem keletkezésére) kihat.
Tovább

különös tekintettel a csomagolószerekre

Miért fontos a tanfolyam?

A környezetvédelmi termékdíj törvény 2012. január 1-től hatályos változata a kötelezettség keletkezését – csomagolószerek esetében – a termék csomagolás létrehozására való alkalmasságán túl – vámtarifaszám szerinti besorolástól teszi függővé.
Tovább

A CSAOSZ Közgyűlésére 2017. március 17-én került sor a CSAOSZ Titkárságának is otthont adó Griff Hotel Smaragd termében.

A Közgyűlés elfogadta az Elnökség 2016 évi beszámolóját és 2017 évi feladattervét, a Szövetség 2016 évi pénzügyi beszámolóját és ezévi tervét.

A Közgyűlés megválasztotta a CSAOSZ új Elnökségét is.Tovább

2017. február 17-én – a Felügyelőbizottság ülését követően – került sor a CSAOSZ Elnökségének ez évi első ülésére. A napirenden az Elnökségnek a CSAOSZ 2016. évi tevékenységéről és 2017. évi feladatairól szóló beszámoló tervezetének, továbbá a pénzügyi beszámolónak megvitatása szerepelt.
Tovább

A Magyar Közlöny 2017. február 13-i számában jelent meg a 442/2012 (XII. 29.) számú, a csomagolásról és a csomagolási hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekről szóló kormányrendelet módosítása.Tovább

A PPDexpo tagvállalataival közös területen, de egymástól jól elkülönülve jelenik meg a CSAOSZ, az AMCO Kft., az Omnipack Klaszter, a Reményi Csomagolástechnika Kft., továbbá az Amsy Jelöléstechnika Kft.

Várhatóan a CSAOSZ standján a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. és az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. is képviselteti magát.

A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. 2016-ban alapította az életműdíj elismerést. A díj elsődleges célja a vonalkódtechnika, az automatikus azonosítás terén hosszú időn át kiemelkedő munkát végzett szakember iránti megbecsülés kifejezése.Tovább