A 2010. évi díjazott

Eiler Olga

Eiler Olga évtizedek óta dolgozik a szakmában, szakújságokban publikál, szakmai utakat szervez, fiatalokat támogat és az évek során felhalmozott tapasztalatát önzetlenül és szívesen megosztja bárkivel, aki hozzá fordul tanácsért.

Szakmai pályafutását a Reanal Finomvegyszergyárban kezdte, majd az UNIPACK Dobozkészítő Ipari Szövetkezetnél folytatta, amit a Kőbányai Gyógyszerárugyár Kozmetikai Ágazata, illetve Richter Gedeon Gyógyszergyár követett, ahol a Fabulon termékcsalád csomagolásfejlesztőjeként tevékenykedett. Már nyugdíjasként csomagolási szaktanácsadóként dolgozott a Medimpexnél.

Rendszeresen publikál olyan szaklapokban, mint az a+cs, az Agrárágazat, a Packaging, a Magyar Grafika, vagy a Lupe Magazin. Minden jelentős hazai és külföldi eseményen, kiállításon részt vesz, és ezekről rendszeresen tájékoztatja a szakmát. Cikkei érdekesek, tanulságosak, szívesen ír a legújabb csomagolással kapcsolatos fejlesztésekről. Rendszeresen bemutat fiatal tehetségeket, akik pályáját későbbiekben nyomon is követi. Sok hazai tervezőről és cégről is írt már részben bemutatkozó jelleggel, részben egy-egy újdonság kapcsán, ezáltal közvetlenül vagy közvetve új üzleti kapcsolatok létrehozásához segítette őket. 

A HUNGAROPACK Student Csomagolástervezési Diákverseny hazai meghonosításának kezdeményezője.