A 2017. évi díjazottak

Reményi Antal

Vegyipari gépészmérnökként pályafutását előbb a Papíripari Vállalat Kartonlemezgyárában, később a Duna Papírárugyárban kezdte, majd az Anyagmozgatási és Csomagolási Intézet (ACSI) munkatársa lett, ahol előbb a csomagológépek importja szakvéleményeinek elkészítéséért, később KGST tárgyalások vezetéséért, majd osztályvezetőként az ACSI laborépületének beruházásáért felelt. Utóbbi munkáját az Intézet felügyeleti szerve az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság magas kitüntetéssel ismerte el.

A rendszerváltás idején a Minipak Kisszövetkezet, később Kft. munkatársa lett. 1991-ben alapította meg vállalkozását, a – mai nevén – Reményi Csomagolástechnika Kft.-t.

Hamar felismerte, hogy a több lábon állás a sikeres gazdálkodás egyik fontos tényezője, ezért a kereskedelmi, disztribútori tevékenységét csomagolószer-gyártó kapacitással is kiegészítette és a külpiaci értékesítés felfuttatására is nagy hangsúlyt fektetett.

A szervezet mára több milliárd forintos forgalmat bonyolít, a két Budapesti mellett három megyeszékhelyen üzemeltet értékesítési pontot, a gyártóbázis Sződön található.

Reményi Antal egyik kedves szakmai elfoglaltsága az oktatás.

A Könnyűipari (később Budapesti) Műszaki Főiskola csomagolási szakirányán a kezdetektől több, mint két évtizeden keresztül csomagolásgépesítést oktatott,

  • a „Csomagolásgépesítés II. Gyűjtő- és szállítási csomagolás” főiskolai jegyzet szerzője,
  • a „Bevezetés a csomagolástechnikába” tankönyvek lektora, ezen kívül
  • számos szakcikk és
  • ACSI céltanfolyami jegyzet fűződik nevéhez.

A 2010 óta megjelenő Magyar Csomagolási Évkönyvben a hazai csomagolóipari kis- és középvállalatok helyzetét, fejlődését évente elemzi.

A HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Versenyen a zsűri több alkalommal különdíjjal ismerte el fejlesztéseit, később a bírálóbizottság tagja lett.

Szövetségünknek 1993 óta, a CSAOSZ elnökségének 2002. óta tagja.

Versenytársai véleménye alapján a Reményi Antal a Kft. a megalapításával és annak fejlesztésével kimagasló eredményeket ért el, és a magyar csomagolóipar egyik "BENCHMARK”-ját hozta létre, személyes
magatartását, versenytársaihoz való viszonyát pedig tisztességesnek és együttműködőnek jellemezték.

Munkaadóként különös gondot fordít munkatársai megbecsülésére.

 

Sárdi Sándor

Mérnöki oklevelét (Kelet) Németországban szerezte, Drezdában és Chemnitzben (Karl Marx Stadt) tanult. Munkavállalóként Nyíregyházára kevéssel a Papíripari Vállalat gyárának átadása után, 1973 februárjában került, ahol elsőként a beruházás garanciális javításainak intézésébe vonták be. A műszaki feladatokat 

később termelésirányítói munkakör követte, termelési osztályvezetőnek léptették elő. E munkakörében a gyártmányfejlesztés is hozzá tartozott, egy évtizeden át sok-sok újítás, műszaki fejlesztés fűződött nevéhez és az általa irányított a kollektíva tagjaihoz.

A vezetői munkája mellett gyarapította tudását, Miskolcon gazdasági mérnök másoddiplomát szerzett.

1983-ban gyárigazgatói kinevezés kapott, amit a Dunapack Rt. megalakulását követően is megtarthatott egészen 2009. június 30-i nyugállományba vonulásáig. Igazgatóságának első éveiben sikeres világbanki beruházás keretében a hullámpapírlemez-gyártó gép nagyrekonstrukcióját irányította. Ezt a sikeres munkát azzal ismerték el, hogy megkapta a Munka Érdemrend ezüst fokozata állami kitüntetést.

Nyíregyházi gyárigazgatóként a Dunapack keleti terjeszkedésének egyik irányítója volt, így:

  • Dunapack Rambox sepsiszentgyörgyi gyárának megépítését megelőző piaci tevékenység irányítása, amely megalapozta a gyár indítását,
  • Dunapack Ukrajna Kft. zsákgyár építése, felfuttatása majd sikeres értékesítése,
  • Dunapack Kft. nyíregyházi zsáküzemének értékesítése,
  • Dunapack Ukrajna Kft. hullámüzem beindítása,
  • Dunapack Tavria gyár telepítésének előkészítése.

Széleskörű vezetői munkája mellett a szakmai közélet aktív tagja volt.

A CSAOSZ munkáját megalapítása után segítette, majd 1998-2008. között a MAHUSZ – Magyar Hullámtermék-gyártók Szövetsége – igazgatója volt. E feladatkörében a FEFCO – Európai Hullámpapírlemez-gyártók Szövetsége – magyar delegáltja lett.

2000-2010. között, az osztrák kormány megbízása alapján, a Nyíregyházán megnyitott konzulátus tiszteletbeli konzuli feladatait látta el. A fő feladata Ausztria és Magyarország közötti kereskedelmi, gazdasági, idegenforgalmi, kulturális és tudományos kapcsolatok fejlesztése volt.

2008. augusztus 20.-án Nyíregyháza díszpolgári címmel ismerte el munkásságát.