A 2004. évi díjazott

Kerekes Titusz

nyugdíjas, több évtizeden keresztül dolgozott a csomagolásfejlesztés területén (Húsipari Kutatóintézet, ACSI). Aktívan részt vett - az OMFB támogatással is - megvalósult fejlesztések kidolgozásában: műbél fejlesztése, kombinált (műanyag-fém) hordó gyártása, fémhordók gyártásának fejlesztése, műanyag fóliagyártás.

Szívügyének tekintette a csomagolás oktatás megszervezését, mind tanfolyami, mint főiskolai és egyetemi szinten. Ennek eredményeként működik a Budapesti Műszaki Főiskolán, Magyarországon jelenleg egyedüli, csomagolástechnológusi diplomát adó tanszék. Több egyetemen és főiskolán pedig a csomagolástechnikai ismereteket szerepeltetik a tantervben (Külkereskedelmi Főiskola, Vendéglátóipari Főiskola, Budapesti Műszaki Egyetem szinte minden kara, Soproni Faipari Egyetem, Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem).

A veszélyes áruk csomagolásának vizsgálata és minősítése az ő közreműködésével indult el az ACSI-ban, elsőként az országban.

Aktívan részt vett konferenciák, csomagolási versenyek szervezésében és lebonyolításában. Csomagolásfejlesztési és oktatási tevékenységét igen sok szakmai cikk, kiadvány, tankönyv és jegyzet jelzi.