A 2023. évi díjazott

Panyi László

Borsod megyében, Sajószentpéteren született. 

Alap- és középfokú tanulmányait Kazincbarcikán, majd Miskolcon végezte el és 1977-ben került Budapestre. Felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem gépészmérnöki karán folytatta, ahol az okleveles mérnöki diploma mellett gazdasági mérnöki oklevelet is szerzett. 

1982-ben kezdett mérnökként dolgozni a Papíripari Vállalatnál. Kezdetben a központi műszaki osztályon, a papírgyártás- és karbantartás volt a feladata, majd két évvel később a Csepeli Papírgyárba került, ahol a világbanki finanszírozás nyomán megvalósuló hullámüzemi fejlesztéseken projektmenedzserként dolgozott, és ismerkedhetett meg testközelből a hullámüzemi folyamatokkal és berendezésekkel.  

Újabb két év elteltével a Pesterzsébeti Papírgyárba került, ahol előbb műszaki osztályvezető, majd főmérnök lett. 1990-ben a Budafoki Kartongyár műszaki igazgató beosztását kapta meg. Itt érte a privatizáció, 1992-től az amerikai Tenneco Inc. csoporthoz tartozó PCA cég lett a gyárt tulajdonosa. 1996 és 2000 között ügyvezető igazgatóként dolgozott. 

2000 és 2003 között a cementiparban helyezkedett el, a svájci székhelyű Holcim konszern magyarországi cégének elnök-vezérigazgatója lett. 2003-ban visszatért a papír- és csomagolóiparba és az akkor már privatizált Dunapack Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese lett. Kiemelt feladat volt a csomagolási divízió terjeszkedésének irányítása, illetve a folyamat felügyelete. 

2009-ben kapta meg a Dunapack Zrt. vezérigazgatói kinevezését, majd divíziós munkát követően 2015-től az akkori nevén Duparec Kft., jelenlegi nevén pedig Hamburger Recycling Hungary Kft. ügyvezetője lett. 

A 2023 év különös kihívást jelent számára, készülnie kell a hulladékos piac nagy változásának kihívásaira, a koncessziós rendszer bevezetésére.  

2008 óta a CSAOSZ Elnökségének tagja, korábban társelnök, jelenleg a Környezetvédelmi Bizottság elnöke. A CSAOSZ mellett a HOSZ, a KSZGYSZ és a MAHUSZ hazai szövetségekben, illetve a FEFCO-ban is szerepet kapott.