CSAOSZ program a SIRHA-n

Régi és új kihívások

a csomagolóanyagokra, csomagolásokra vonatkozó élelmiszerbiztonsági és
környezetvédelmi szabályozások változásai, szakmai újdonságok, érdekességek

a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) és az

EUROFINS Food and Feed Testing Budapest Kft.

közös szakmai programja a SIRHA kiállításon, 2024. március 6-án (szerda) 11:00-14.00 között
a HUNGEXPO G pavilon konferenciatermében.

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) együttműködő szakmai partnereivel a csomagolóipar szempontjából kiemelten fontos kiállítások alkalmával kísérőprogramok szervezésével igyekszik segíteni a csomagolószer-felhasználók ismereteinek bővítését.

A CSAOSZ az utóbbi két SIRHA alkalmával már szervezett szakmai napokat, amelyek sikere adta az ötletet, hogy idén, új partnerrel, az EUROFINS Food and Feed Testing Budapest Kft. közösen ismét jelentkezzünk immár közös programunkkal.

A szakmai programunkkal reményeik szerint hasonlóan érdekes és a célközönség számára fontos csomagolástechnikai, csomagolóanyag-vizsgálati újdonságokról adhatunk áttekintést.

A tervezett program:

10:30-11:00     Regisztráció

11:00-11:05     Köszöntő

11:05-11:25     Hogyan segíthet egy vizsgálólaboratórium a csomagolóanyag-gyártóknak? – Az EUROFINS Food and Feed Testing Budapest Kft. bemutatkozása

Dr. Ábrahám Csaba üzletágvezető

Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok nem befolyásolhatják negatívan az élelmiszer minőségét – sem kémiai, sem fizikai, sem érzékszervi, sem pedig élelmiszerbiztonsági szempontból. A megfelelőséget ma már számos esetben laboratóriumi vizsgálatokkal kell igazolni – ehhez nyújt segítséget az Eurofins több, mint 30 éves múlttal és tekintélyes szakmai tapasztalattal rendelkező Élelmiszerbiztonsági Üzletága.

11:25-11:50    EPR megtakarítási lehetőség a nyújthatófóliás rakományrögzítésnél

                        Reményi Antal ügyvezető igazgató, Reményi Csomagolástechnika Kft.

A nyújtható fólia az egyik legszélesebb körben alkalmazott csomagolóanyag. Fő felhasználási területe az egyégrakományok rögzítése, amely szinte valamennyi felhasználónál alkalmazott technológia – de nem mindegy hogyan! A hogyanról hallhatunk előadást.

11:55-12:20    Csomagolás, mint marketingkommunikációs eszköz

Sipos Balázs marketing vezető, Sipospack Kft.

Hogyan hat ránk, a vevőkre vásárlásösztönzőként a csomagolás? Hogyan lehet a fogyasztási élményre hatni az eseményre, vagy személyre szabott kreatív csomagolással? Új trend a csomagolástervezésben az AI.

15 perc szünet

12:35-13:00    Csomagolás-, készlet- és költségoptimalizálási lehetőségek

Király László, Print Brokers Team Kft.

Egy-egy új csomagolási megoldás megtervezése, fejlesztésének végig vitele, gyártásának menedzselése, beszerzése és készletezése számos buktatót és nehézséget tartogató komplex feladat. Mindezek megkönnyíthetők, ráadásul a folyamatok, a költségek optimalizálhatók is szakértők bevonásával.

13:05-13:40  Eddig nem vizsgált vegyületek oldódhatnak ki az újrahasznosított csomagolóanyagokból az élelmiszerekbe

                        Dr. Kovács Ágnes, Eurofins Food and Feed Testing Budapest Kft.

Az európai szabályozásnak megfelelően hamarosan újrahasznosított csomagolóanyagok kerülnek forgalomba, ennek kapcsán pedig új, veszélyes vegyületeket is megjelenhetnek. Mit mond az EU-s jogszabály? Miért jelenthetnek nagyobb kockázatot az újrafeldolgozott csomagolóanyagok? Mely műanyagok lehetnek veszélyesek az újrahasznosítás szempontjából? Mit kell vizsgáltatnia a gyártónak, és hogyan dolgozik a laboratórium?

13:40-14:00     Kérdések, válaszok

 

Mindent elkövetünk, hogy a programváltoztatást elkerüljük, de előfordulhat.

A háromórás szakmai program tehát számos érdekességet kínál és még a kiállítás megtekintésére is jut idő.

A programon való részvétel díjmentes, csak regisztrációhoz kötött.

A közös programra a jelentkezni az alábbi link útján lehet:

https://hungexpo.hu/events/sirha-budapest/csaosz/

A jelentkezők a HUNGEPO-tól válasz e-mail mellékleteként megkapják a napi egyszeri, díjmentes belépésre jogosító pdf dokumentumot, amit kérünk nyomtassa ki, hajtsa össze és hozza magával a kiállításra, vagy belépéskor mutassa be telefonján!

További információ:

CSAOSZ: Pelczer Ágnes csaosz@csaosz.hu, 06 1 611 6671

EUROFINS: Szunyogh Gábor, szunyogh.gabor@laboratorium.hu; 06 1 872 3621