Világraszóló siker a WorldStar Student csomagolástervezési diákversenyen

A Csomagolási Világszövetség (WPO) egyik kiemelt programja a szakmai utánpótlás gondozása, ennek pedig egyik formája az általa életre hívott WorldStar Student csomagolástervezési diákverseny, amely a felsőfokú oktatásban csomagolási ismereteket hallgató diákok részére kerül évente meghirdetésre.

A WPO magyar tagja a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) azonosulva a céllal, HUNGAROPACK Student néven hirdeti meg a világverseny nemzeti programját. A hazai versenyen díjazottak kapnak jogosultságot a világversenyen való részvételre.

A 2024. évi WorldStar Student versenye 25 országból érkezett 253 pályázat közül 17 magyar diák munkája jutott a döntőbe – ezzel oklevelet érdemelve ki -, közülük kettő pedig kategória arany-, illetve ezüstérmet kapott. Ezzel az eredménnyel az országok sorrendjében Dél-Afrika és Kína után Magyarország dobogós, 3. helyezést ért el, megelőzve például a negyedik helyezett Egyesült Királyság hallgatóit.

A nyertesek a Soproni Egyetem (11 díj és kategória arany- és ezüstdíj), a Corvin Rajziskola (2), a Budapesti Metropolitan Egyetem (1), a Magyar Képzőművészeti Egyetem (1), a Széchenyi István Egyetem (1) és a Visart Akadémia (1) hallgatói közül kerültek ki.

A díjazott munkák itt megtekinthetők.

Gratulálunk a díjazottaknak!