CSAOSZ szakmai nap FCM témában

Csomagolószerek, mint az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen kapcsolatba kerülő anyagok (FCM) címmel szakmai napot szervez a CSAOSZ

április 11-én (szerdán) 10 órától Budapesten, a GRIFF Hotelben

(Budapest XI., Bartók Béla út 152.).

Az élelmiszerbiztonság világszerte kulcsfontosságú tényezővé vált. A Föld növekvő lélekszáma egészséges élelmiszerrel csak úgy látható el biztonságosan, ha csomagoljuk azokat. A csomagolás alapvető funkciója pedig az, hogy megvédje a terméket a környezet hatásaitól, és a környezetet is a termékétől.

Az élelmiszerbiztonság azonban nem csak ezt jelenti.

Élelmiszerbiztonsági kérdés például az, hogy a csomagolóanyag az élelmiszerrel közvetlenül érintkezve ne adjon át az egészségre esetlegesen veszélyt jelentő komponenseket.

Az Európai Parlament és Tanács 2002. óta több rendeletet és irányelvet is alkotott az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak szabályozásáról.

A szakmai nap célja az, hogy célirányosan, a csomagolásra összpontosítva tekintse át a jogszabályi környezetet, az anyagvizsgálati lehetőségeket, a vállalati felkészülést és a hatósági ellenőrzés gyakorlatát.

A szakmai napon való részvételt ajánljuk minden csomagolással foglalkozó szakembernek és nemcsak csomagolószer-, hanem csomagológép-gyártóknak is, hiszen egyes gépelemek is érintkeznek az élelmiszerrel.

A részvételt azért is különösen ajánljuk, mert 2017 tavaszán az Európai Unió audit csoportja a Health and Food Audits and Analysis program keretén belül már tényfeltáró vizsgálatot végzett hazánkban, az FCM-ek hatósági ellenőrzésének területén. Az ellenőrzések bizonnyal rendszeressé fognak válni, ezt pedig a vállalatok felkészülten kell fogadják.

A CSAOSZ a szakmai nappal ezt a folyamatot kívánja segíteni.

Együttműködő partnereink:

  • Földművelésügyi Minisztérium,
  • Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal,
  • ÉMI-TÜV SÜD Kft. KERMI Osztály,
  • Wessling Hungary Kft.,
  • Kaldera Kft.,
  • STI Petőfi Nyomda Kft.

A konferencia részletes programját innen tölthetik le.

A programra való Jelentkezési lap letölthető innen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.