HUNGAROPACK Student 2023 díjátadó ünnepség

Szép számban jelentek meg a CSAOSZ által szervezett HUNGAROPACK Student Csomagolástervezési Diákverseny díjátadó ünnepségén a Novotel Danube Budapest konferenciatermében.  

A 15. verseny volt az idei, amely minden szempontból csúcsot hozott, pedig a tavalyi évi verseny is kiemelkedő sikerrel zárult, a WorldStar Student világversenyen Antal Natália Sunglasses packing nevezése az arany-ezüst és bronz díjak után a 10 legtöbb pontot elért pályázat egyike lett, de további 16 okleveles elismerést is kaptak a magyar hallgatók a 30 országból érkezett 272 nevezés közül.

Idén a HUNGAROPACK Student versenyre 91 érvényes nevezés érkezett 8 intézmény hallgatóitól. Pályáztak a Budapesti Metropolitan Egyetem, Corvin Rajziskola, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Magyar Képzőművészeti Egyetem, Óbudai Egyetem, Soproni Egyetem, Széchenyi István Egyetem és a Visart Akadémia diákjai. Ezúttal is köszönjük Rosta Péter tanár úrnak a szívből jövő segítségét a verseny népszerűsítésében. 

A korábbi évekhez képest tovább emelkedett a benyújtott pályázatok kidolgozottsága, a grafikai tervek, a pályázati prezentációk színvonala egészen kiváló volt. Ami változást jelent a korábbi évekhez képest az az, hogy idén a nevezések túlnyomó része papír alapú, dobozos megoldást takart, míg korábbiakban műanyag, üvegpalackos terveket is kaptunk.  

A zsűri 8 kiváló szakemberből állt fel, CSAOSZ díjas topvezetők és gyakorló tervezők alkották a bírálóbizottságot, pontozással értékeltük a munkákat. A legtöbb pontot kapott nevezéseket HP St díjjal jutalmaztuk – többet ítéltünk oda, mint eredetileg terveztük. A különdíjas és okleveles elismerések között nincs minőségbeli különbség, egyszerűen nem volt annyi különdíj-felajánlás, mint díjazásra érdemes munka. 

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!