INTERPACK közösségi magyar stand a CSAOSZ szervezésében

Hat év kihagyás után 2023. május 4-10. között a világ csomagolóipara Düsseldorfban újra találkozott az interpackon.

Az interpack ezúttal is világtalálkozó volt, 155 országból érkeztek szakmai látogatók, sok esetben konk-rét beruházási tervekkel. A csomagolóipar erejét és kreativitását 2.807 kiállító megoldásai és technológiái bizonyították.


„Az interpack látványosan visszatért és megszilárdította világviszonylatban is vezető szerepét a kap-csolatépítésben a csomagolóipar, a kapcsolódó technológiai iparágak és valamennyi felhasználó iparág szereplői között. Messze túlszárnyaltuk az előzetesen kitűzött célokat” – hangsúlyozta Bernd Jablonowski, a Messe Düsseldorf kereskedelmi igazgatója a szakvásár zárásakor.

Összesen mintegy 143.000 látogató érkezett Düsseldorfba az interpack szakvásárra, kétharmadrészük Németországon kívülről. Számos európai ország mellett a legtöbb látogató Indiából, Japánból és az Egyesült Államokból érkezett, emellett pedig a látogatók mintegy 75 százaléka felső- vagy középveze-tő volt.

A jelenlegi piaci változások, a hatalmas kihívások és a még nagyobb lehetőségek tükrében az idei in-terpack volt kétségtelenül az egyik legfontosabb a szakvásár eddigi történetében. Az átalakulás az automatizálás szükségszerűségében, a fenntarthatóságra törekvésben és a változó fogyasztói szo-kásokban érhető tetten.

Számos innovációban volt tapasztalható, hogy az interpack stratégiailag négy kiemelt témakörre, a körforgásos gazdaságra, az erőforrások kímélésére, a digitalizációra és a termékbiztonságra összpontosított.

A következő interpack szakvásárt 2026. május 7 -13. között rendezik Düsseldorfban.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség támogatásával megvalósult közösségi stand résztvevői-nek – BoxPrint–FSD Packaging Kft., CODEX Zrt., Lászlópack Kft, Pandan Kft. és Sipospack Kft. – munkatársai megfeszített tempóban kellett dolgozzanak, egyenként, napi tucatnyi érdemi megbeszélést folytattak, közöttük többet ígéretesnek is értékeltek.
A közösségi stand diplomáciai értékkel is bírt.

Meglátogatta a kiállítókat Jakab István úr, az Országgyűlés alelnöke, akinek kíséretében volt Kese Beatrix asszony, az Országgyűlés Hivatalának külügyi igazgatóhelyettese, valamint Szilágyi Péter úr, düsseldorfi főkonzul és Kalydy Balázs külgazdasági attasé úr is.

Az interpack ideje alatt került sor a Csomagolási Világszövetség (WPO) üléseire is. A WPO leköszönő elnöke Prof Pierre Pienaar úr és alelnöke Nerida Kelton asszony a zárónapon látogatta meg standunkat.

 

Az interpack kiemelt eseménye volt WorldStar díjátadó gála. Düsseldorfban három magyar díjazott vehette át a WorldStar díjat, a DS Smith Hungary Kft, a Nefab Kft. és az STI Petőfi Nyomda Kft. munkatársai.