A CEPI üdvözli legújabb tagját, a CSAOSZ-t

2021 utolsó hónapjaiban a Cepi, a Papír- és Cellulózipar Európai Szövetsége új tagot köszöntött a CSAOSZ Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség személyében.

A CSAOSZ mintegy 75 tagot képvisel a teljes csomagolási értékláncból, a gépgyártóktól a forgalmazókig, beleértve a csomagolóanyag-gyártókat és az újrahasznosítókat is. Az ágazati megjelenés ilyen integrált megközelítése nagyon közel áll ahhoz, amit a Cepi is európai szinten alkalmaz annak érdekében, hogy összehangolja és erősítse és a papír- és kartoncsomagolási ágazat befolyását.

A szövetség tevékenységében fontos helyet foglal el a környezetvédelmi megfelelés. A CSAOSZ környezetvédelmi bizottsága 1993-ban alakult, gyakorlatilag egyidős magával a szövetséggel, továbbá a CSAOSZ elnöke, Bencs Attila, a Hamburger Hungária Kft. ügyvezetője, tagja az Országos Környezetvédelmi Tanácsnak is.

A Cepi-be tökéletesen beleillik a CSAOSZ, mivel tagjai érdekei túlmutatnak Magyarország határain, a tagok között számos nagy multinacionális vállalatot számlál, továbbá az EU környezetvédelmi, klímavédelmi és energetikai jogszabályai egyre nagyobb befolyással bír az ágazatra. A Cepi kéz a kézben dolgozik az általa képviselt nemzeti tagszervezetekkel, amelyek az EU más területei között az egész közép-európai régiót, köztük Magyarországot is lefedik.

A CSAOSZ tagjai aktív szerepet terveznek vállalni a Cepi állandó bizottságaiban – Környezetvédelmi és Biztonsági Bizottság, az Éghajlatváltozási, valamint az Energia-, Erdészeti és Újrahasznosítási Bizottság – amelyek hosszú távú stratégiai perspektívát képviselnek az ágazatot érintő kérdésekben.

“A CSAOSZ nagyon büszke arra, hogy tagja lett a CEPI-nek, az egyik legtekintélyesebb európai konföderációnak. Szeretnénk megosztani mottónkat: a csomagolás véd, tájékoztat és óvja a környezetet” – nyilatkozta Bencs Attila, a CSAOSZ elnöke, a CEPI Igazgatótanácsának tagja.

Jori Ringman, a Cepi vezérigazgatója hozzátette: “A Cepi örömmel várja a CSAOSZ aktív részvételét, és különösen nagyra értékeljük legújabb tagunk nagyfokú szakértelmét a csomagolás dinamikus ágazatában és annak integrált értékláncként való megközelítésében.”