Ma egy hete zárta be kapuit az Interpack

2017. május 4-10. között Düsseldorfban megint összegyűlt a csomagolóipar színe-java. A 2865 kiállító bemutatójára 168 országból érkezett 170.500 látogató volt kíváncsi – 74%-uk külföldi.

Az MNKH által támogatott és a CSAOSZ szakmai szervezőmunkája mellett megvalósult közösségi standjon az alábbi hazai cégek képviseltették magukat: BoxPrint-FSD Packaging Kft., Codex Zrt., Flexo Innovációs Klaszter, Krajcár Kft., Mátrametál Kft., Pikopack Zrt. és a Sipospack Kft. 

Önálló kiállítóként vettek részt: a Bervina Kft. (Components kiállítás), Budagép Kft., Hacona Kft., a Poliol PET Packaging Kft., a Pro Form Kft., a Ziegler János Kft. (édesipari kiállítás).

A május 5-én tartott ünnepélyes standmegnyitón – ahová meghívást kaptak a nem közösségi kiállítók is – Nagy Miklós főtitkár mellett Szegner Balázs főkonzul is köszöntötte a résztvevőket.

Nagy Miklós kiemelte a fenntarthatóság jelentőségét a csomagolóanyag-gyártásban, elmondta Európában átlagosan 160 kg, Magyarországon pedig 102 kg a csomagolóanyagok egy főre eső felhasználása évente. Fontos szempont a hosszabb eltarthatóságot biztosító innovatív csomagolóanyagok előállítása, amely elősegíti az élelmiszerekkel, az erőforrásokkal való takarékos gazdálkodást. E témához kapcsolódik, hogy a Csomagolási Világszövetség által az Innovationpark pavilonban létesített standon, a Packaging that saves food program keretében bemutatott nemzetközi innovációk között két magyar cég is helyet kapott, a Dr-Plast Engineering Zrt. és a Greiner Packaging Kft. HUNGAROPACK Save Food díjjal elismert munkáikkal.

Május 7-én ugyancsak a magyar standon került sor a Német-Magyar Vállalkozók Klubjának rendezvényére, amelyen köszöntőt mondott Fancsik Zoltán, a szervezet társelnöke, Nagy Miklós, a CSAOSZ főtitkára és Kardos Levente külgazdasági attasé. A klub célja, hogy találkozási pontokat teremtsen az észak-rajna-vesztfáliai és magyar vállalkozók között. A rendezvény során a résztvevő német és magyar cégek között több b2b megbeszélésre is sor került. A Német-Magyar Vállalkozók Klubja ez év márciusban a düsseldorfi Főkonzulátuson alakult.

A magyar stand résztvevői számára nagy örömet jelentett az is, hogy a CSAOSZ standján üdvözölhettük Pierre Pienaar urat, a WPO 2018-ban hivatalba lépő új elnökét.

Hét fáradtságos nap után május 10-én bezárt az Interpack.

Mind a kiállítás, mind pedig a stand látogatottságának összesítése még folyamatban van, de ezúttal is kiemelkedő érdeklődés követte ezt a közösségi szakmai eseményt.

Köszönjük a MNKH-nak a támogatást és köszönjük a kiállítók kitartó munkáját.

A CSAOSZ mint a magyar stand szakmai szervezője kész a 2020. évi közösségi megjelenést koordinálni.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.