Időszaki csomagolástechnikai kiállítás a Magyar Papírmúzeumban!

A Magyar Papírmúzeum (MPM) 2016 szeptemberében nyitotta meg kapuit a Hamburger
Hungária Kft., a Magyar Papírmúzeumért Alapítvány (MPA), valamint a Magyar Papír- és Vízjeltörténeti Társaság (MAPAVIT) összefogásának eredményeként a Hamburger Hungária Látogatóközpontban, a dunaújvárosi papírgyár területén.

Az elmúlt időszakban a Múzeum nemcsak a papíripari szakemberek, hanem a papír, a papírgyártás hazai kultúrája, történelme iránt érdeklődő, mind hazai, mind pedig külföldi magánemberek körében ért el nagy népszerűséget, komoly látogatottságot. Külön örvendetes, hogy a kiállítást megtekintők között különösen magas a pályaválasztás előtt álló fiatalok száma.

A Múzeum időről-időre megújítja tárlatait, új tematikus programokat hirdet.

A Múzeum 2020. március 27. és augusztus 30. között „Csomagolás – anyag, technika, termék” címmel csomagolástechnika tematikájú időszaki kiállítást nyit. A program nem korlátozódik csak a papírcsomagolásra, a csomagolóanyag-fajták, a csomagolástechnika teljes vertikumát be kívánja mutatni.

Szövetségünk e programhoz szakértői közreműködés, programszervezésben való együttműködés mellett tagvállalatai mozgósításával is kapcsolódni kíván.

A Magyar Papírmúzeum szolid anyagi támogatás ellenében múzeumi kiállítási megjelenést kínál azon vállalatoknak, akik büszkék múltjukra és nyitottak a jövő irányában. Ipartörténeti szempontból már a húsz-harminc éves múlttal rendelkező, a ’90-es évek után alapított vállalatok korabeli technológiájának, gépeinek, termékeinek bemutatása is méltó része a tervezett időszaki kiállításnak. A támogatók egy oldalon bemutatkozási lehetőséget kapnak még a Papíripar folyóiratban is.

A tárlattal, az együttműködés lehetőségeivel kapcsolatban Pelbárt Jenő múzeumigazgató tud felvilágosítást adni a jeno.pelbart@gmail.com címen, illetve +36 303 975 951 telefonon.