Vészesen közeleg a bevallási határidő! „SUP” – egyszer használatos műanyagtermékek – tréning

Az egyszer használatos műanyagtermékek uniós irányelvi szabályozása nagyon összetett és rendelkezései nem is következetesek. A 2019/904 európai irányelv a hazai jogrendbe a 301/2021 és a 349/2021 kormányrendeletekkel lett bevezetve. A 301-es „tiltó” kormányrendelet idén megváltozott, a 349-es kormányrendelet szerint pedig 2023. március 1-jéig bevallást kell készítenie a kötelezetteknek. De kik is ők és mire vonatkozik az adatszolgáltatási kötelezettség?

Ebben szeretne a CSAOSZ segíteni és az ismereteket frissítő, valamint a közelgő feladatokat áttekintő, értelmező, a csomagolási szakterületre koncentráló tréninget szervez

2023 február 7-én (kedden) 10:00 órai kezdettel.

A tréningen személyesen (korlátozott számban, 8 fő) vagy online formában lehet részt venni.

Online részvétel esetén a regisztráció alapján a CSAOSZ a tréninget megelőzően küldi meg a belépéshez szükséges Zoom linket.

Személyes részvétel esetén a tréning helyszíne: 1072 Budapest, Nagy Diófa utca 14. fszt. 007.

A programon a „SUP” rendelkezés ismétlő jellegű áttekintését Gönci Beáta és Nagy Miklós, a CSAOSZ munkatársai tartják, a bevalláskészítéssel kapcsolatos elvárások ismertetésére pedig a Pest vármegyei Kormányhivatal vezető munkatársát szeretnénk megnyerni. A programot 4 tanórányi időtartamra tervezzük.

A program célja az, hogy az egyszer használatos műanyagtermékek szabályozásával foglalkozó munkatársak tudását naprakészen tartsa és kérdéseikre választ kaphassanak.

Kiemelten tárgyalni tervezett témakörök:

  • a SUP irányelv termékkörökre vonatkozó rendelkezéseinek ismétlése,
  • a 301/2021 kormányrendelet módosításának rövid értékelése,
  • a 349/2011 kormányrendelet áttekintése,
  • a 349/2011 kormányrendeletből adódó (bejelentkezési), bevallási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos feladatok értelmezése.

Jelentkezési határidő: 2023. február 3-án péntek délig.

A jelentkezéseket válaszemailben, a résztvevő nevének, elérhetőségének, a vállalat számlázási címének és adószámának, (szükség esetén a megrendelésszám (PO szám) megadásával) kérjük eljuttatni a csaosz@csaosz.hu címre.

Részvételi díj:

  • CSAOSZ tagvállalat és az ÖKO-Pannon Kft. Partnereinek munkatársai számára: 16.000 Ft+áfa / fő
  • nem CSAOSZ tagvállalat és az ÖKO-Pannon Kft. Partnereinek munkatársai számára: 19.000 Ft+áfa / fő

 

CSAOSZ Titkárság