„A csomagolóipar haladásáért” díj

"A csomagolóipar haladásáért" díj

„A szakmáért” életműdíj több mint 10 éves története azt mutatja, hogy számos rendkívül értékes kollégára érkezett javaslat, akik azonban a díjkiírás feltételeinek nem mindenben megfelelve nem kaphatták meg az elismerést, noha szakmai munkájuk kiemelkedő, és mindenképpen megbecsülést érdemel.

A CSAOSZ Elnöksége ezért 2016 októberében úgy döntött, hogy újabb szakmai elismerést alapít, „A csomagolóipar haladásáért”elnevezéssel.

Jelöltre javaslatot csak tagvállalat munkatársa tehet és a díjazott ugyancsak CSAOSZ tagvállalat aktív, vagy nyugdíjas korú munkatársa lehet.

A díj odaítéléséről a CSAOSZ Elnöksége többségi szavazással, az éves rendes Közgyűlést megelőző ülésén dönt.

Évente egy díj adományozható, 2017-ben ez indokolt esetben ez lehet kettő. A díjat évente egy alkalommal, az éves rendes Közgyűlés keretében „A szakmáért” életműdíjat megelőzően adjuk át.

Az Elnökség a díjat posztumusz nem ítéli oda.

A díj odaítélésének kritériumai:

  • legalább 15 éves szakmai gyakorlat,
  • a jelölt által elért műszaki teljesítmény nem csupán vállalati jelentőségű, hanem a csomagolóipar egy ágazatában, vagy a csomagolószer-felhasználók körében teret nyert (előremutató csomagoló-eszköz, -gép konstrukció, csomagolástechnológia, környezettudatos tervezési szemlélet, stb),
  • nemzetközi csomagolási pályázaton legalább három alkalommal kapott elismerés,
  • a szakmai utánpótlást szolgáló oktatói, kutatói munka.

Az előterjesztőnek a javaslatában a kritériumoknak való megfelelést be kell mutatnia, meg kell indokolnia. Az 1. feltételnek mindenféleképpen, a 2. 3. és 4. közül egynek elegendő megfelelni.