Főoldal

Meghirdettük a HUNGAROPACK 2024 Csomagolási Versenyt

Ismét kiírásra került a HUNGAROPACK 2024 Magyar Csomagolási Verseny. A verseny részletes tájékoztatóját és a jelentkezési űrlapot itt találják. A nevezési határidő: 2024. június 30.      

HUNGAROPACK Student díjátadó a CS+P Konferencián az Óbudai Egyetemen

A CS+P konferencia záróeseményeként tartottuk meg a HUNGAROPACK Student Csomagolástervezési Diákverseny ünnepélyes díjátadóját. Az idei versenyre 79 pályázat érkezett, 73 hallgatótól. 7 oktatási intézmény diákjai mérettették meg magukat. A szakemberekből álló 10 tagú zsűri döntése alapján 8 HPSt 2024 díj, 15 különdíj, 19 oklevél került odaítélésre.      

Üzletembertalálkozó Bécsben magyar vállalkozók és osztrák kereskedelmi ügynökök számára - 2024. június 11.

A Bécsi Magyar Nagykövetség immáron negyedik alkalommal hívja meg a csomagolóipar szereplőit, különös tekintettel a CSAOSZ tagvállalatait a 2024. június 11-én (kedden) sorra kerülő, a magyar vállalkozások és az osztrák kereskedelmi ügynökök közötti üzletember találkozóra.      

WPO WorldStar Global Packaging Awards Student 2024 csomagolási világverseny elismeréseinek átadása a Soproni Egyetemen

A szakmai hét zárórendezvényén kerültek átadásra a WPO WorldStar Global Packaging Awards Student 2024 csomagolási világverseny díjai, ahol a Soproni Egyetem diákjai szép sikereket értek el.      

Elhunyt Nagy Alexandra, a CSAOSZ éleműdíjasa

Sajnálattal tesszük közzé a hírt, hogy április 24.-én elhunyt Nagy Alexandra ipari formatervező művész, a CSAOSZ életműdíjasa. Nyugodjon békében, emlékét megőrizzük.

A GPwA Zöld pályázat idén már tizennegyedik alkalommal kerül kiírásra

Cél a papír-, nyomda- és csomagolóipari környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő technológiai, valamint környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, a papír-, nyomda és csomagolóipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformáló, példamutató eredmények elismerése.      

Változtak a Ktdt. és az EPR jogszabályok

Az EPR kormányrendelet most megjelent, 2024. január elsejével hatályba lépett változata már a 7. időállapotot (érvénybe lépő változtatást) jelenti. Fontos, hogy sikerült elérni, hogy az újrahasználható csomagolószerek esetében a tervezett számlazáradékolás előírásától a jogalkotó eltekintett.