Főoldal

CSAOSZ nemzetközi konferencia - március 26.

A fenntartható csomagolás szerepe az élelmiszerveszteség megelőzésében címmel tart a CSAOSZ nemzetközi konferenciát 2024. március 26.-án, a budaörsi Holiday Inn hotelben.

A CSAOSZ szakmai elismerései

A CSAOSZ elnöksége fontosnak tartja, hogy a szakterületen kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégái munkája iránt az elismerését és köszönetét kifejezze. Ezért előbb „A szakmáért”, majd „A csomagolóipar haladásáért” díjakat alapította, a kitüntetési javaslatokat pedig a CSAOSZ tagvállalatok vezetőitől – a szakmától – kéri.

CSAOSZ Közgyűlés

A CSAOSZ éves rendes közgyűlését – várhatóan – 2024. március 22.-én tartja. A közgyűlésre ezúttal hibrid (online és személyes részvétel) formában kerül sor a Szövetség székhelyén.

Hat világdíjat nyertek a magyarok a 2024. évi WorldStar-on

Magyarország 13 nevezéssel vett részt a megmérettetésen és öt társaság hat pályázata érdemelte ki a kitűntető címet, így az országok listájában a 13. helyet foglalva el.    

HUNGAROPACK Student Csomagolástervezési Diákverseny

A CSAOSZ meghirdette az idei HUNGAROPACK Student Csomagolástervezési Diákversenyt. A versenyre nevezhet egyéni nevező (hallgató), illetve kollektíva (hallgatói csoport), aki(k) felsőfokú tanulmányai(k)at folytatják és azt legkorábban 2024-ben fejezi(k) be. Nevezési határidő: 2024. március 14.  A verseny tájékoztatója letölthető, valamint a nevezési lap elérhető a versenyek menüpontból.    

Világraszóló siker a WorldStar Student csomagolástervezési diákversenyen

Idén a magyar hallgatók közül 17-en kerültek be a döntősök közé, ezek közül 2 hallgató (mindkettő a Soproni Egyetem diákja) kategória érmes lett. Ezzel Magyarország az országok listájában 3. helyen áll a Dél-afrikai Köztársaság és Kína mögött, megelőzve a 4. helyen végzett Egyesült Királyságot.    

Változtak a Ktdt. és az EPR jogszabályok

Az EPR kormányrendelet most megjelent, 2024. január elsejével hatályba lépett változata már a 7. időállapotot (érvénybe lépő változtatást) jelenti. Fontos, hogy sikerült elérni, hogy az újrahasználható csomagolószerek esetében a tervezett számlazáradékolás előírásától a jogalkotó eltekintett.      

CSAOSZ program a SIRHA-n

A CSAOSZ és az EUROFINS Food and Feed Testing Budapest Kft. közös szakmai programja a SIRHA kiállításon, 2024. március 6-án (szerda) 11:00-14.00 között a HUNGEXPO G pavilon konferenciatermében.