Főoldal

Meghirdettük a HUNGAROPACK 2024 Csomagolási Versenyt

Meghosszabbítottuk a HUNGAROPACK verseny nevezési határidejét. 2024. július 16.-ig várjuk a pályázatok beérkezését. A verseny részletes tájékoztatóját és a jelentkezési űrlapot itt találják.      

Viszkei György WPO életműdíjat kapott

A WPO 2024. június 15.-én tartotta évi első taggyűlését, és ennek részeként a WorldStar Packaging Awards díjátadóját Bangkokban. Nagy öröm számunkra, hogy Viszkei György, a CSAOSZ társelnöke lett a WPO 2024. évi életműdíjazottja. Szívből gratulálunk!      

WorldStar díjátadó gála Bangkokban

Magyarország 13 nevezéssel vett részt a WorldStar megmérettetésen, melyek közül öt társaság hat pályázata nyert díjat, így az országok listájában a 13. helyet foglalva el. Az ünnepélyes díjátadót Bangkokban rendezték, június 15-én, melyen 3 nyertes magyar cég képviseltette magát.    

KKV ülés

A CSAOSZ Kis- és Középvállalkozási tagozata következő ülését Győrben, a Széchenyi István Egyetem Csomagolás- és Környezetállósági Vizsgálólaboratóriumában tartja, 2024. július 31.-én.       

Szakmérnök képzés a BME Polimertechnika Tanszékén

A BME Polimertechnika Tanszéke hat különböző, a műanyag- és gumiipar egy-egy szűkebb szakterületére fókuszáló szakmérnöki képzést indít 2024 szeptemberében.      

Változtak a Ktdt. és az EPR jogszabályok

Az EPR kormányrendelet most megjelent, 2024. január elsejével hatályba lépett változata már a 7. időállapotot (érvénybe lépő változtatást) jelenti. Fontos, hogy sikerült elérni, hogy az újrahasználható csomagolószerek esetében a tervezett számlazáradékolás előírásától a jogalkotó eltekintett.