CSAOSZ kezdőlap
CSAOSZ logo

Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség

CSAOSZ kezdőlap

Főoldali hírek

Csomagolóanyag gyártó magyar kkv-k egyesítik erejüket

 

FSD 

                                                          

Erőforrásokat és tapasztalatokat egyesít két magyar tulajdonú csomagolóanyagokat gyártó nyomda.

A Box Print Kft. hat hónapos előkészítést követően többségi tulajdonrészt szerzett az FSD Packaging Kft.-ben. A két cég hosszú távú együttműködésre készül: év végéig az FSD Packaging beolvad a Box Printbe.

Mindkét cég családi vállalkozásként indult, elsősorban az FMCG szektornak, valamint mezőgazdasági, és egyéb ipari gyártó cégeknek szállítanak be különböző csomagolóanyagokat. A Körösladányban működő Box Print 49 fő álladó munkatársat foglalkoztat, 73-an dolgoznak az FSD Packaging dunaharaszti nyomdájában.

A Box Print jellemzően a nagyvállalati szektort szolgálja ki, termékeik a világ 30 országában vannak jelen az áruházak polcain. A vállalkozás öntapadó címkék és bliszterkartonok sorozatgyártására specializálódott. Tekercses nyomtatású termékeit flexo, íves nyomtatású termékeit pedig ofszet technológiával állítja elő. Éves nettó árbevétele 2015-ben meghaladta az 1,1 milliárd forintot.

Az FSD Packaging széles termékszortimenttel rendelkezik; faltkarton csomagolóanyagok, ofszet kasírozott dobozok, termékek, kereskedelmi displayek, POS és POP termékek fejlesztésével és kivitelezésével is foglalkoznak. A nyomda éves nettó árbevétele 2015-ben meghaladta a 900 millió forintot.

A tulajdonosi kör felismerte, hogy a fenntartható növekedéshez szükséges lépéseket együtt sokkal könnyebben tudjuk megtenni. Lehetőségünk lesz arra, hogy megismerjük egymás jó gyakorlatait és tanuljunk egymástól. – mondta el Palik Endre, az FSD Packaging alapítója.

Fazekas Attila, a Box Print ügyvezetője hozzátette: - Gépparkunk, ügyfélkörünk és személyi állományunk nagyon jól kiegészíti egymást ahhoz, hogy partnereink igényeit hatékonyabban és szélesebb termékpalettával szolgálhassuk ki. Eddigi sikereinket a stabil partnerkapcsolatokra alapoztuk, a következő időszakban ügyfeleink megtartására és magas színvonalú kiszolgálására fogunk törekedni.

Palik Endre, az FSD Packaging alapítója tulajdonosként és ügyvezetőkénttovábbra is a menedzsment tagja marad. Mindkét cég irányításában részt vesz Fazekas Attila, aki korábban a Henkelnél szerzett vezetői és csomagolóanyag ipari tapasztalatokat, az elmúlt két évben pedig a Box Print ügyvezetőjeként ért el jelentős eredményeket Szabados Gyöngyvér alapító-tulajdonos mellett.

Körösladány és Dunaharaszti, 2016. július 21.

 

További információk:

Fazekas Attila

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny meghosszabbított nevezési határideje: 2016. július 15.

A CSAOSZ 2016-ban 33. alkalommal hirdeti meg Magyarország minden bizonnyal legelismertebb és legnagyobb hagyománnyal rendelkező csomagolási versenyét, a HUNGAROPACK-ot.

A versenyt fogyasztói és gyűjtőcsomagolás, valamint szállítási csomagolás kategóriákban hirdetjük meg.

Nevezni lehet a 2014. június 1. és 2016. május 31. között sorozatgyártásra alkalmas technológiával gyártott, valamint forgalomba hozott csomagolószerrel, illetve terméket tartalmazó kész csomagolással.

A meghosszabbított nevezési határidő: 2016. július 15.

Nevezési díj: 42.000 Ft + áfa.

További információ a letölthető tájékoztatóból nyerhető, de a CSAOSZ Titkársága telefonon, e-mailben, illetve személyesen is szívesen ad felvilágosítást.

Online jelentkezési lap

 

Véget ért a WPO budapesti találkozója

A múlt hét csütörtökén véget ért a Csomagolási Világszövetség budapesti, ötnapos tavaszi ülésszaka.

Az elmúlt napokban több elismerő levelt kaptunk a programokon részt vettektől.

Bízunk abban, hogy a CSAOSZ a nemztközi mércével mérve is kiemelkedő eseménynek méltó házigazdája tudott lenni, amivel Magyarországról, a tagvállalatainkról és a magyar csomagolóiparról emlékezetes és pozitív képet tudott kialakítani az ide látogató több mint 300 szakember számára.

Néhány vélemény:

1.

Miklós and his team have been extraordinary. They have created a model for future meetings!

Regards,

Tom Schneider, CPP

President

World Packaging Organisation

 

2.

 

I was really impressed by the World Packaging gala ceremony last week!

 

Every detail was professionally and perfectly organized: The content and process of the evening, the individual interviews, the dinner with excellent food and beverages - all in a beautiful and elegant setting.

 

Please extend my congratulations and thanks to the WPO committee for having arranged such an unforgettable event.

 

With your award you clearly inspire innovative packaging technology as well as  motivation, education and creativity of students.

 

With kind regards,

 

Matthias Seyfang

 

President Victorinox Fragrances

 

GPwA 2016 – hatodik alkalommal! Csomagolóanyag-gyártók számára is!

Cél:a papír-, nyomda- és csomagolóipari környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő technológiai, valamint környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, a papír-, nyomda és csomagolóipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformáló, példamutató eredmények elismerése. A pályázás ingyenes!

Kategóriák

Az Év Zöld Papírkereskedője

Az Év Zöld Nyomdája

Az Év Zöld Csomagolóanyag-gyártója

A pályázat beadási határideje: 2016. június 30.

További részleteiittláthatók.

 

itt alatt: http://www.p-e.hu/?page_id=850


A CSAOSZ Titkárság címe: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152., Telefon/Fax: +36-1-210-01-07, E-mail: csaosz@csaosz.hu