CSAOSZ kezdőlap
CSAOSZ logo

Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség

CSAOSZ kezdőlap

Főoldali hírek

18. Csomagolástechnológus és Papíros Szakmai Nap

A rendezvény időpontja és helyszíne:

2016. október 25. (kedd)

Óbudai Egyetem, RKK Tanácsterme (Budapest, III., Doberdó út 6. I. emelet)

 

PROGRAM

9.00       Regisztráció a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon

9.30      Megnyitó, köszöntő

               Dr. habil. Kisfaludy Márta dékán

A szakmai felsőoktatás újdonságai

               Dr. Koltai László, dékán-helyettes, ÓE RKK MKI

9.45       Szakmai előadások

Elnököl: Szőke András, PNYME

A körforgásos gazdaság koncepciója és a csomagolást érintő kihívásai

Nagy Miklós, főtitkár, CSAOSZ

Gyógyszerek csomagolását is érintő új jogszabályi előírások

Kecskés Katalin, vállalati kapcsolatok menedzser GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.

10.45     Kávészünet

               Új generációs minőségellenőrző berendezések a dobozgyártó gépeken

Szabadics László, BOBST

A hazai csomagolás helyzete kis nemzetközi kitekintéssel

Nagy Miklós, főtitkár, CSAOSZ

Az új szennyvíztisztító beüzemelése a Hartmann Hungary Kft. ácsi gyárában

Szabó Zoltán, project manager, Hartmann Hungary Kft.

Az egyedi cellulózrostok tömegének meghatározása

Dr. Vígh András

13.00-14.00  EBÉD a helyszínen

14.00    Mozgáscsillapító anyag előállítása 3D nyomtatással

Wéber Alexandra, Óbudai Egyetem

    

A záró előadás szervezés alatt

15.30   HUNGAROPACK 2016 Magyar Csomagolási Verseny díjátadó

Már lehet nevezni a HUNGAROPACK Student diákversenyre

A Csomagolástervezési Diákverseny alapvető célja a csomagolástechnika szaktárgyat felsőfokú oktatás keretében tanuló egyetemi és főiskolai hallgatók számára megmérettetési lehetőség teremtése. Célunk az, hogy a szakmát még tanuló diákok ötleteinek, elképzeléseinek bemutatására lehetőséget adjunk és az arra érdemes munkák tervezőit díjazva tanulmányaikhoz ösztönzést nyújtsunk, szakmai közvélemény előtti bemutatásuk révén pedig későbbi elhelyezkedési lehetőségeiket javítsuk.

Az eddigi hét hazai diákverseny résztvevői közül több alkalommal is neveztek hallgatók a Csomagolási Világszövetség WORLDSTAR STUDENT diákversenyére és legutóbb Szijártó Dániel, az Óbudai Egyetem hallgatója kapott okleveles elismerést.

Egy pályakezdő önéletrajzában azért ez nem mutat rosszul…

A verseny szervezője: a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ), mint a Csomagolási Világszövetség (WPO) magyar tagja.

Nevezési határidő: 2016. október 10.

A részvétel feltételeiről további információ Gorski Nikolett szervezőtitkártól kérhető (telefon: (06-1) 210-0107, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

A verseny tájékoztatója, valamint a nevezési dokumentáció letölthető a CSAOSZ honlapjáról a www.csaosz.hu / csomagolási versenyek menüpontból.

65 nevezés érkezett a HUNGAROPACK-ra

A 2016-ban 33. alkalommal meghirdetett HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Versenyre 32 vállalattól 65 nevezés érkezett.

A nevező vállalatok száma hárommal elmarad el az elmúlt évitől, a nevezések száma azonban örvendetesen növekedett (tavaly 59 volt). 

Az 65 nevezésből 50 tartozik a fogyasztói és gyűjtőcsomagolás, míg 15 a szállítási csomagolás kategóriába. A többletnevezések inkább a szállítási csomagolás kategóriába tartoznak. 

Idén szinte kizárólag csomagolószer-gyártóktól, csomagolási rendszerszolgáltatóktól érkeztek nevezések. 

A versenyen résztvevő 32 vállalat közül 5 első nevező, visszatérő – tehát egy-egy év kihagyása után, megfelelő szintű munka esetén pályázó – 11 db, és a hosszabb ideje (utolsó 3 évet vizsgálva) minden évben pályázók száma pedig 16.

Csomagolóanyag gyártó magyar kkv-k egyesítik erejüket

 

FSD 

                                                          

Erőforrásokat és tapasztalatokat egyesít két magyar tulajdonú csomagolóanyagokat gyártó nyomda.

A Box Print Kft. hat hónapos előkészítést követően többségi tulajdonrészt szerzett az FSD Packaging Kft.-ben. A két cég hosszú távú együttműködésre készül: év végéig az FSD Packaging beolvad a Box Printbe.

Mindkét cég családi vállalkozásként indult, elsősorban az FMCG szektornak, valamint mezőgazdasági, és egyéb ipari gyártó cégeknek szállítanak be különböző csomagolóanyagokat. A Körösladányban működő Box Print 49 fő álladó munkatársat foglalkoztat, 73-an dolgoznak az FSD Packaging dunaharaszti nyomdájában.

A Box Print jellemzően a nagyvállalati szektort szolgálja ki, termékeik a világ 30 országában vannak jelen az áruházak polcain. A vállalkozás öntapadó címkék és bliszterkartonok sorozatgyártására specializálódott. Tekercses nyomtatású termékeit flexo, íves nyomtatású termékeit pedig ofszet technológiával állítja elő. Éves nettó árbevétele 2015-ben meghaladta az 1,1 milliárd forintot.

Az FSD Packaging széles termékszortimenttel rendelkezik; faltkarton csomagolóanyagok, ofszet kasírozott dobozok, termékek, kereskedelmi displayek, POS és POP termékek fejlesztésével és kivitelezésével is foglalkoznak. A nyomda éves nettó árbevétele 2015-ben meghaladta a 900 millió forintot.

A tulajdonosi kör felismerte, hogy a fenntartható növekedéshez szükséges lépéseket együtt sokkal könnyebben tudjuk megtenni. Lehetőségünk lesz arra, hogy megismerjük egymás jó gyakorlatait és tanuljunk egymástól. – mondta el Palik Endre, az FSD Packaging alapítója.

Fazekas Attila, a Box Print ügyvezetője hozzátette: - Gépparkunk, ügyfélkörünk és személyi állományunk nagyon jól kiegészíti egymást ahhoz, hogy partnereink igényeit hatékonyabban és szélesebb termékpalettával szolgálhassuk ki. Eddigi sikereinket a stabil partnerkapcsolatokra alapoztuk, a következő időszakban ügyfeleink megtartására és magas színvonalú kiszolgálására fogunk törekedni.

Palik Endre, az FSD Packaging alapítója tulajdonosként és ügyvezetőkénttovábbra is a menedzsment tagja marad. Mindkét cég irányításában részt vesz Fazekas Attila, aki korábban a Henkelnél szerzett vezetői és csomagolóanyag ipari tapasztalatokat, az elmúlt két évben pedig a Box Print ügyvezetőjeként ért el jelentős eredményeket Szabados Gyöngyvér alapító-tulajdonos mellett.

Körösladány és Dunaharaszti, 2016. július 21.

 

További információk:

Fazekas Attila

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A HUNGAROPACK Magyar Csomagolási Verseny meghosszabbított nevezési határideje: 2016. július 15.

A CSAOSZ 2016-ban 33. alkalommal hirdeti meg Magyarország minden bizonnyal legelismertebb és legnagyobb hagyománnyal rendelkező csomagolási versenyét, a HUNGAROPACK-ot.

A versenyt fogyasztói és gyűjtőcsomagolás, valamint szállítási csomagolás kategóriákban hirdetjük meg.

Nevezni lehet a 2014. június 1. és 2016. május 31. között sorozatgyártásra alkalmas technológiával gyártott, valamint forgalomba hozott csomagolószerrel, illetve terméket tartalmazó kész csomagolással.

A meghosszabbított nevezési határidő: 2016. július 15.

Nevezési díj: 42.000 Ft + áfa.

További információ a letölthető tájékoztatóból nyerhető, de a CSAOSZ Titkársága telefonon, e-mailben, illetve személyesen is szívesen ad felvilágosítást.

Online jelentkezési lap

 


A CSAOSZ Titkárság címe: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152., Telefon/Fax: +36-1-210-01-07, E-mail: csaosz@csaosz.hu